top of page

Herstel Initiatieven

Met dit project brengen we ook verschillende initiatieven in kaart die je kunnen ondersteunen in de weg naar herstel. Hiernaast lees je hier meer over. 
Ken jij een initiatief wat hier ook bij hoort? Dan horen we graag van je!


 

De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van en voor mensen met depressie en hun naasten. 
De Depressie Vereniging organiseert concrete hulp in Nederland voor mensen met depressie. Dat doen we samen en voor elkaar. De leden lijden meestal zelf aan een vorm van depressie en steunen elkaar daarin als deelnemer of vrijwilliger. Geen ingewikkelde verwijzingen via doctoren, geen keuringen en geen of een korte wachtlijst (afhankelijk van waar je woont).

Website-Header-Depressievereniging-SB-01-1-scaled-e1638270436151.jpg

 Bij Ixta Noa werken mensen die zelf een psychisch ontwrichtende periode in hun leven doorgemaakt hebben. Hun ervaring met het herstel hiervan zetten zij in om anderen bij hun herstel te helpen. Wij zien mensen die bij ons komen niet als een cliënt met een zorgvraag, maar als een burger die van betekenis is voor zijn of haar omgeving. De werkwijze is gericht op het creëren van een context waarin iedereen ertoe doet, iedereen meedoet en iedereen een bijdrage levert aan zingeving en herstel.  

Ixta_Noa.jpg

Depressie Connect is een digitaal platform voor (naasten van) mensen met een depressie. Het is een digitale plek waar je (eventueel anoniem) veilig en afgeschermd in contact kunt komen met anderen. Depressie Connect bestaat uit twee van elkaar afgescheiden community’s; één voor mensen met een depressie(-verleden) en één voor naasten van mensen met een depressie. Depressie Connect is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen Pro Persona en de Depressie Vereniging. Het is het resultaat van onderzoek naar ervaringskennis bij depressie: De Kracht van Depressie. Lees verder om meer te weten te komen over wat Depressie Connect je te bieden heeft.

Wat kan depressie connect voor mijn client opleveren.png
DVbackgruond.png
Untitled design.png
Logo Depressie Connect.png
bottom of page