top of page

FAQ - Herstelmaatjes

Wil je je aanmelden voor een herstelmaatjes-traject? Klik op 'aanmelden' hieronder. 

 • Kan ik zelf herstelmaatje worden?
  Om herstelmaatje te worden dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen: Je bent ervaringsdeskundig op gebied van depressie Je hebt eerdere training gehad op het gebied van ervaringsdeskundigheid Je hebt ervaring in een (vrijwilligers)functie als ervaringsdeskundige. Indien je interesse hebt in deelname kun je een mailtje sturen naar: a.van.geffen@propersona.nl
 • Wanneer kan ik beginnen met een herstelmaatjes-traject?
  We streven ernaar om je binnen één week te kunnen koppelen aan een herstelmaatje. Wanneer er geen beschikbare herstelmaatjes zijn kan dit langer duren, dan hoor je dat van ons.
 • Wat als ik al een traject volg bij het UWV of de gemeente?
  Dat is geen probleem. Wel raden we je aan om de gemeente of het UWV te vertellen over jouw deelname aan het herstelmaatjes-traject. We hebben gemerkt dat het herstelmaatjes-traject een mooie aanvulling kan zijn op een ander (reïntegratie)traject doordat je aanvullend inzicht krijgt in jouw voorkeuren en behoeften.
 • Hoe word ik aan een herstelmaatje gekoppeld?
  Wanneer je je aanmeldt via het aanmeldformulier zal de coördinator een geschikt maatje voor jou zoeken. Bij het matchen kijken we naar leeftijd, geslacht, woonplaats (indien fysiek traject) en andere overeenkomsten die jullie hebben. We proberen je te matchen met een herstelmaatje waarvan de kans het grootste is dat jullie een 'klik' voelen.
 • Hoe lang duurt een herstelmaatjes-traject?
  Een herstelmaatjes-traject duurt ongeveer 2-3 maanden: hierbij heb je wekelijkse sessies met jouw herstelmaatje. Wanneer wekelijkse sessies niet passend zijn kan je een andere frequentie afspreken met jouw herstelmaatje, het traject duurt dan iets langer.
bottom of page